HS

När du installerar ramar behövs nitar med hög skjuvning- och draghållfasthet. HS (höghållfasta) POP®-nitar är den perfekta lösningen. Denna POP®-nit med 6,4 mm diameter har styrkan hos en M6-skruv och kännetecknas av sina utmärkta klämegenskaper för plattor.
Ger stor expansion genom det stora huvudet, lasten fördelas på den blindade sidan, nitdornet låser sig. Denna HS-nit levereras med rillad splint för att förlänga livslängden för nitverktygets käftar.

Mer om HS POP® nit

 

ProSet®3400

ProSet® 3400 har utvecklats med en dragkraft på 18,5 kN för att kunna använda en rad olika POP®-nitar, inklusive HS och nitar av rostfritt stål med en diameter på 6,4 mm.
Enheten har med  9,7 kN / kg, det bästa effekt/viktförhållandet i sin klass och är utrustad med många innovativa funktioner som skyddar användaren från snabb uttröttning och som underlättar underhållet av utrustningen.

Mer om ProSet®3400

 

Vgrip™

Vgrip™ POP®-nitar är idealiska för montering av plåtar med olika greppområden. Nitarna finns i aluminium, stål och rostfritt stål och har ett stort huvud på den blindade sidan för att fördela belastningen. Den låsta splinten medför en skrammelfri förbindelse. Dessutom är splinten rillad för att förlänga livslängden för nitverktygets käftar.

Mer om Vgrip™

 

POP®-nitar av rostfritt stål och nickel-kopparlegering

Vi har ett brett sortiment av POP®-nitar, som är lämpliga för användning i kliniska och höga temperaturer. POP®-nitar av rostfritt stål är korrosionsbeständiga. POP®-nitar av nickel-kopparlegering behåller sin styrka även vid höga temperaturer upp till 400 °C.

Mer om POP® nitmaterial

 

ProSet® Nitverktyg

ProSet® nitverktygsmodeller är utformade för att kunna användas med hela sortimentet av POP®-nitar från 2 mm till 6,4 mm i diameter, såväl för aluminium som för stål eller rostfritt stål. Med sina utmärkta effekt/vikt-förhållande och dess innovativa ergonomiska design, kan dessa verktyg ge användaren maximal effektivitet och komfort samt tillförlitliga produktionsprocesser. Ta reda på mer om de många extrafunktioner och fördelar som finns med denna modell.

Mer om POP® nitverktyg

 

POP® Rivet Presenter (RP)

Rivet Presenter nitsystem används med pneumatiska POP®-nitverktyg och möjliggör enhandsarbete genom automatisk nitmatning. Laddkapaciteten är upp till 1 000 POP®-nitar och behöver bara ett par sekunder för att återfyllas. Systemet stödjer en ren produktionsmiljö.

Mer om RP

 

Nit med tänder

POP®-nit med tandad axel och huvud förbättrar den elektriska ledningsförmågan vid färdigmålad plåt som t.ex. används i vitvaruindustrin.

Mer om elnitar

 

Jordnit

Vi erbjuder ett sortiment av POP®-nitar av koppar, som är utrustade med 2, 4 eller 6 anslutningar. Idealiska för att säkerställa en god elektrisk ledningsförmåga.

Mer om elnitar

 

SEK

Vattentäta, slutna POP®-nitar med försänkt huvud för sättning i plåt.

Mer om elnitar

 

POPNut® sexkantsmutter med stort huvud

Denna blindnitmutter har ett stort huvud, som ger ytterligare stöd åt applikationer i tunnplåt och täcker oregelbundna hål. Den sexkantiga formen är idealisk för installation av ytterligare komponenter som kräver ett högt vridmoment. Dessa muttrar används ofta för att säkra benen på varuautomater, tvättmaskiner och spisar.

Mer om särskilda POPNut®

 

POPNut® PC pneumatiskt styrda nitverktyg

POPNut® nitverktyg med pneumatisk lyftanordningsstyrning anpassar den inställda slaglängden automatiskt vid greppområdet under användningen. Detta möjliggör en enhetlig instälning på olika klämmarområden, utan att man behöver justera slaglängdsinställningen.
Det finns två nitverktyg i PC-serien:

  • PNT800L-PC M4 till M10 blindnitmuttrar av rostfritt stål
  • PNT1000L-PC M6 till M12 blindnitmuttrar av rostfritt stål

Mer om POPNut® PC nitverktyg

 

POP®-nit

Vi erbjuder ett brett sortiment av POP®-nitar i aluminium, stål och rostfritt stål med en diameter på 2 till 6,4 mm för fogkomponenter. Nitar med specialfärger kan levereras på beställning. * 


*Under förutsättning att minsta beställningsmängd uppfylls

Mer om POP®-nitar